Comunitati marginalizate

Hits: 1448

Structura populației după gradul de vulnerabilitate

Doagele: Comunitatea are o populație de 1125 persoane, din care 640 sunt de etnie romă (56.88%). Zona descrisă are un număr de 430 gospodării și 419 locuințe. Zona marginalizată există dinainte de anii 1990, iar comunitatea se află atât în intravilan, în centrul satului, cât și la periferia acestuia.

RĂDENI: Comunitatea are o populație de 1222 persoane, din care 300 sunt de etnie romă (24.55%). Mai mult de atât, zona descrisă are un număr de 403 gospodării. Zona marginalizată există dinainte de anii 1990, iar comunitatea se află atât în intravilan, în centrul satului, cât și la periferia acestuia.

Relațiile comunitare și principalele probleme în zonă: în zonă există probleme legate de criminalitate și ordine publică, cele mai dese tipuri de infracționalități fiind violența stradală și violența domestică.

Principala problemă din zonă este lipsa de informare și socializare, oamenii neavând posibilitatea de a-și asigura nevoile sociale. În schimb, în ultimii 5 ani autoritățile locale s-au implicat în rezolvarea problemelor comunității prin informare, educare, consiliere, campanii împotriva violenței, furturilor, a consumului de alcool și droguri. Pe lângă autoritățile locale, au fost implicate și organizații guvernamentale/neguvernamentale precum FRDS și UNICEF.

În comună există un număr de 36 de entități economice care funcționează în zonă. Acestora li se adaugă un număr de instituții publice, astfel: 9 instituții de învățământ, 2 dispensare/puncte medicale. Pe de altă parte, pe raza comunei nu activează nici un ONG.

Din punctul de vedere al naturii activității pentru entitățile juridice, în comună predomină comerțul cu amănuntul. Activitatea acestor companii este, de obicei restrânsă și nu se fac des angajări. În ultimii 3 ani nu au existat firme care să-și manifeste interesul pentru investiții în comuna Dragomirești, aceasta fiind amplasată la o distanță destul de mare de principalele orașe: Vaslui- 40 km, Bacău – 56 km și Bârlad- 58 km.

DOMENIUL ACORDĂRII DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ PENTRU REGLEMENTĂRI ACTE:

  • Reglementarea actelor juridice de proprietate pt. 10 persoane

ALTE INTERVENȚII:

  • campanie de conștientizare privind promovarea multiculturalității: evenimente artistice (muzică, dans, fotografie, desen, eseuri)
  • workshop-uri privind încurajarea parteneriatului între APL, organizații îndreptate spre profit, ONG-uri și cetățenii comunităților marginalizate
  • campanie de informare prin realizarea de emisiuni TV și radio pentru promovarea multiculturalismului și combaterea discriminării.
  • tabere școlare pe tema promovării drepturilor copiilor și a multiculturalismului
  • evenimente de facilitare și mediere pentru identificarea și consolidarea de parteneriate în comunitate
Rate this article 0 Vote
SU

Super User

  • Male
Rate this article 0 Vote
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…